All about jeansEen broek is veel meer dan slechts een kledingstuk wat je nu eenmaal moet dragen. Goede jeans zeggen niet alleen wat over je gevoel voor stijl, maar ook gelijk over je persoonlijkheid. Er zijn zoveel soorten en maten dat je wel een extra kledingkast aan mag schaffen als je met iedere trend mee zou willen doen. Nu is dit natuurlijk ook niet nodig. Het is tegelijkertijd begrijpelijk dat niet iedereen een portemonnee heeft waarmee om de haverklap nieuwe kleding gekocht kan worden. Ook voor die personen die minder te besteden hebben hoeft het echter niet moeilijk te zijn om er uiterst modieus bij te lopen. Eigenlijk begint dit al bij je jeans. Maar waar moeten de juiste jeans nu precies aan voldoen? Daar kun je hier gelijk meer over te weten komen!

Officieel is de spijkerbroek halverwege de negentiende eeuw ontstaan in de Verenigde Staten. Een Duitse immigrant ontwierp deze voor goudzoekers in het Westen die graag een sterke broek droegen als zij aan het werk waren. Niemand had toen kunnen vermoeden dat dit prille idee uit zou groeien tot een van de meest populaire kledingstukken in de geschiedenis. Jeans zijn in ieder geval de meest geliefde soort broek, dat is tot op vandaag nog steeds het geval.

Door de jaren heen zijn spijkerbroeken er gekomen in alle soorten en maten. Nu nog steeds verandert het soort jeans dat hot is nog altijd per collectie. Zo zijn soms de wat zakelijkere broeken veel gedragen maar worden er ook regelmatig ruigere ontwerpen gedragen met bijvoorbeeld veel gaten erin of gescheurde stukken. De spijkerbroek is ongetwijfeld een van de meest interessante kledingstukken die er bestaat. Omdat de keuze zo ontzettend uitgebreid is, blijft het een onderwerp wat altijd vernieuwend is. Intussen zijn er ontelbaar veel merken die allemaal proberen hun eigen twist aan een jeans te geven.